Doe de spatadertest

Spataderen kunnen pijnlijk en vervelend zijn, of u kunt ze gewoon niet mooi vinden... Maar wordt uw behandeling vergoed? Ontdek samen met Helder kliniek hoe u het beste geholpen kunt worden. Doe de spatadertest.

Dit wordt altijd vergoed

Net als in het ziekenhuis wordt dit met een verwijzing van uw huisarts altijd vergoed:

  • Het duplexonderzoek 
  • Het consult met de arts

Aan de hand van wat de arts tijdens de duplexonderzoek constateert en op basis van uw klachten zal de arts vaststellen of uw behandeling voor vergoeding in aanmerking komt

Dit wordt niet vergoed

Voor vergoeding vanuit de basisverzekering komt alleen nog de behandeling van diepe stamaderen  in aanmerking. Dit betekent dat de behandeling van verbindingsaderen  en het wegspuiten van kleine adertjes niet kan worden gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar. Daarnaast wordt het oriëtatieconsult ook nooit vergoed vanuit uw zorgverzekeraar. U kunt ervoor kiezen de behandeling zelf te betalen.

Eigen risico en nota

Vraagt u zich wel eens af waarom u uw medische kosten soms gedeeltelijk of niet vergoed krijgt? Dit kan dan te maken hebben met het eigen risico en/of een eigen bijdrage. Omdat wij transparantie belangrijk vinden zetten wij informatie hierover graag voor u op een rij. Bekijk deze informatiefolder om meer te weten te komen over de vergoeding van uw behandeling en over DBC-zorgproducten.

Bekijk hier wat de vergoedingen per verzekeraar zijn.

Vanaf 1 juni 2014 zijn zorgverzekeraars verplicht hun verzekerden een nota te sturen van de behandeling die ze hebben gehad. Wanneer u als patiënt vragen heeft over deze nota kunt u daarvoor terecht bij uw zorgverzekeraar. Deze moet informatie geven over de behandeling die de kliniek gedeclareerd heeft en kan op zijn beurt weer om opheldering vragen bij de kliniek. Zorgverzekeraars zijn verantwoordelijk voor een duidelijk overzicht van wat u vergoed krijgt van een nota. Uitleg over hoe een nota in het algemeen tot stand komt kunt u vinden in dit overzicht van de NZa (Nederlandse Zorg Autoriteit).

Van röntgenfoto tot rekening