Wat zijn spataderen

Wanneer we bewegen (bijvoorbeeld lopen of fietsen) spannen de kuitspieren zich aan. Ze worden dan korter en dikker en drukken daardoor de aderen plat. Het bloed in die aderen stroomt omhoog en kan dankzij de kleppen in de aderen niet terug naar beneden lopen. Maar als deze kleppen niet goed werken, stroomt er wél bloed omlaag. Er ontstaat dan overdruk in de aderen en in de haarvaatjes, de aderen zetten uit, worden langer en gaan daardoor kronkelen. Dat zie je door de huid heen: er is sprake van een spatader.

Lees meer over spataderen

Klachten bij spataderen

Spataderen geven niet altijd klachten. Maar de meeste mensen met spataderen zeggen er wel last van te hebben. Bovendien kunnen de klachten op den duur steeds ernstiger worden.

Lees meer over de klachten van spataderen

Behandeling van spataderen

Spataderen kunnen op verschillende manieren worden behandeld. Voor de meer complexe behandelingen wordt u doorverwezen naar de vaatchirurg binnen Helder kliniek. Zijn er meerdere behandelingen nodig, dan zal de arts adviseren om eerst de grote spataderen te behandelen en later de kleine. U kunt rekenen op een behandelplan dat de grootste kans geeft op het resultaat dat u voor ogen heeft.

Lees meer over de behandeling van spataderen

Vergoeding van een spataderbehandeling

Spataderen kunnen pijnlijk en vervelend zijn, of u kunt ze gewoon niet mooi vinden... Maar wordt uw behandeling vergoed? Ontdek samen met Helder kliniek hoe u het beste geholpen kunt worden.  

powered by Typeform