Mijn vakgebieden zijn GE-chirurgie, minimaal invasieve chirurgie, flebologie, proctologie en hernia chirurgie. Buikchirurgie is ook fantastisch. De anatomie is zo variabel als het gezicht en altijd verrassend. Zeker als je op minimaal invasieve wijze een patiënt kunt helpen, is chirurgie een prachtige bezigheid. Hernia chirurgie is tamelijk laagcomplex maar om dit goed te doen vereist het aandacht en betrokkenheid. 

Ik streef naar tevredenheid bij de patiënt wat betreft resultaat, maar ook wat betreft bejegening. Vakinhoudelijk streef ik steeds naar verbetering. Daarbij is reflexie van resultaten onontbeerlijk. 

Wat ik onthoud in mijn werk zijn met name de aangrijpende verhalen, complicaties en bedreigende situaties. Recent kreeg ik in het ziekenhuis een overlijdingskaart van een patiënt, met een woord van dank van de partner voor de goede zorgen. Ik zal nooit vergeten hoe deze familie op mij overkwam toen ik de spreekkamerdeur open deed. Ik zag een lijdend gezin. Al gauw bleek de jongste dochter een uitgezaaid melanoom te hebben en de oudste dochter deed veelal het woord. Mijn patiënt zelf heeft zijn operaties goed doorstaan, was altijd even vol vertrouwen maar altijd verdriet om zijn dochter en niet om zichzelf. Het heeft me aangegrepen.

Het is een verademing om naast de ziekenhuiscultuur de efficiëntie mee te mogen maken van een privékliniek. Daarbij is liesbreuken opereren gewoon erg leuk en dankbaar om te doen.

Liesbreuken komen erg veel voor: de kans  dat een man in zijn leven een liesbreuk krijgt is 27%;  voor vrouwen is dat 3 %. Een veel voorkomend probleem dus. Als sportieve dokter begrijp ik maar al te goed dat een pijnlijke liesbreuk hinderlijk is voor patiënten. Wat is er mooier dan een patiënt, met een relatief eenvoudige ingreep van zijn (haar) probleem af te helpen. De operatieve vaardigheden nodig voor liesbreuk chirurgie behoren tot de basisvaardigheden, maar een geïnteresseerde chirurg , met ervaring in laparoscopie (kijkoperaties) heeft voor de patiënt  meerwaarde. Voor mij is de resultaat-en klantgerichtheid van Helder kliniek de ideale omgeving om mijn ervaring in te zetten om patiënten van hun  liesbreuk af te helpen.

Terug naar alle behandelaars