Sinds 2009 is Rob van Det ook verbonden aan Helder kliniek in Enschede waar hij zich uitsluitend bezig houdt met de behandeling van spataderen. “Spataderbehandeling is in de laatste tien jaren uitgegroeid tot een aparte subspecialisatie waarin innovatie en verbetering van technieken de cliënt ten goede zijn gekomen. Zo werd in Maastricht in 2010 een bijzondere leerstoel veneuze chirurgie opgericht.

Mensen met spataderen zijn niet ziek, ze voelen zich daarom ook niet thuis in het ziekenhuis. In een privékliniek voelen zij zich meer op hun gemak; hier zijn ze cliënt in plaats van patiënt. Bij Helder kliniek werken zeer gespecialiseerde en gemotiveerde medewerkers zoals flebologen, echolaboranten en ok assistenten.

De vaatchirurgie - en met name de ingrepen aan de kleinere perifere vaten - heeft altijd mijn speciale interesse gehad. Deze vorm van chirurgie heeft er een volwaardige en belangrijke subspecialisatie bijgekregen: de veneuze chirurgie. Een subspecialisme dat vooral heel patiëntvriendelijk is en dat voor mij de vaatchirurgie nog boeiender heeft gemaakt.

Vooral de mogelijkheid om de behandeling poliklinisch en onder lokale verdoving uit te kunnen voeren, is een enorme verbetering ten opzichte van het traditionele ‘strippen’. Dit is mogelijk geworden door de minimaal invasieve lasermethode. Het cosmetisch effect is fraaier omdat het te behandelen vat wordt aangeprikt of  via hele kleine huidsneetjes wordt benaderd .

Vaak zeggen patiënten na afloop van de ingreep: was dat nu alles dokter?

Terug naar alle behandelaars