Spataderen zijn een echte volksziekte: zo’n 20-25% van de bevolking krijgt er last van! Dat kan gepaard gaan met klachten die de kwaliteit van leven flink kunnen verstoren. Door een adequate aanpak van dit probleem kunnen we de cliënt een aantrekkelijker vooruitzicht bieden. Ik probeer altijd goed te luisteren naar de zorgvraag van de cliënt. Waar komt hij voor en hoe kan ik daarop inspelen? Door goed te inventariseren en daarnaar te handelen, bereik je het optimale resultaat en gaat de cliënt met een goed gevoel naar huis. Daar gaat het om!

“Het aantrekkelijke aspect voor mij om te gaan werken in een zelfstandig behandelcentrum ten opzichte van een ziekenhuis is de totaal andere sfeer die er heerst op de werkvloer. Cliënten voelen zich geen nummer en krijgen alle aandacht, zowel op medisch als op cosmetisch gebied. Als arts ben je vanaf het moment van binnenkomst tot en met de laatste behandeling nauw betrokken bij je cliënt. Samen streef je naar het optimale eindresultaat."

Ik heb meerdere malen meegemaakt dat patiënten op het spreekuur kwamen met duidelijke klachten die echter door verschillende collegae niet werden geduid als een probleem met een flebologische oorzaak. Pas na jaren kwamen ze uiteindelijk bij mij als fleboloog op het spreekuur terecht en kon ik vrij snel de vinger op de zere plek leggen. Na de juiste behandeling zijn ze zeer gelukkig. Dat geeft mij als arts een voldaan gevoel: dáár doe ik het voor.”

Terug naar alle behandelaars