Ik probeer mijn steentje bij te dragen aan het ontkrachten van de taboe rondom anale klachten. Door er open, eerlijk en nuchter over te zijn, lukt het om mensen naar je spreekuur te krijgen zodat ze letterlijk met de billen bloot gaan. De drempel om te komen is vaak zo hoog dat ze jaren rondlopen met klachten die relatief snel te verhelpen zijn.

Mijn ervaring is dat voornamelijk vrouwen het plezierig vinden om door een vrouwelijke arts geholpen te worden, zij vinden het minder gênant dan bij een mannelijke dokter. Dit geeft een stukje rust voordat zij op mijn spreekuur komen.

De patiënt die ik niet snel zal vergeten is een meneer die al jaren rondliep met een enorme anale wrat. Deze was zo groot dat hij niet meer normaal kon zitten. Dit leverde tijdens zijn werk ook onhandige situaties op. Gelukkig kwam meneer bij mij terecht en met de juiste behandeling heb ik hem verlost van zijn klachten, zowel lichamelijk als geestelijk. Nog een patiënt die me goed is bij gebleven, is een mevrouw die al door 2 verschillende chirurgen was gezien en telkens met wat zalfjes naar huis werd gestuurd. Deze bleken niet te helpen en via via kwam ze bij mij terecht. En wat bleek, er was een totaal verkeerde diagnose gesteld. In plaats van een fissuur, bleek mevrouw een kwaadaardige tumor te hebben aan het einde van haar endeldarm. Mevrouw maakt het gelukkig goed nu!

Mijn persoonlijk advies naar iedereen die last heeft in het anale gebied, maak een afspraak! Het is in de meeste gevallen een kleine ingreep met groot geluk als resultaat!

Terug naar alle behandelaars