“Binnen een zelfstandig behandelcentrum is het mogelijk om je te concentreren op een beperkt aantal ziektebeelden. Daardoor is het mogelijk om goede zorg te combineren met een grotere efficiëntie en patiëntgerichtheid. Hiermee kun je als arts, patiënten met een vervelend probleem, gericht en persoonlijk bij staan.

Ik heb tijdens de opleiding tot chirurg mijzelf voornamelijk toegelegd op de chirurgische oncologie en longchirurgie. Als chirurg-oncoloog sta je patiënten bij in de soms moeilijkste dagen van hun leven, en probeer je samen met hen te kiezen voor de meest geschikte behandeling. Zelfs in die gevallen waar genezing toch helaas niet meer mogelijk blijkt te zijn, is er voor mij als arts, voldoening te halen uit het feit dat ik toch hulp heb kunnen bieden aan de mens die mijn patiënt is.

Binnen Helder kliniek behandel ik patiënten met anale aandoeningen. Bijvoorbeeld aambeien, fissuren en fistels. Voor velen een gênant probleem waar ze ook veel te lang mee tobben. Ik probeer samen met mijn collega’s de drempel om het behandeltraject in te gaan zoveel mogelijk te verlagen. Achteraf hoor ik dan ook vaak dat ze veel te lang hebben gewacht met het maken van een afspraak omdat het allemaal reuze meeviel.

 

Binnen mijn werk zoek ik naar het persoonlijk contact en ik wil maatwerk voor mijn patiënten. Niet iedereen is hetzelfde, en ondanks dat de geneeskunde vandaag de dag zwaar leunt op protocollen en richtlijnen, met andere woorden het “kookboek” van de geneeskunde, verdient iedere individuele patiënt zijn eigen “recept”. Dat is wat in mijn ogen het verschil tussen geneeskunde en geneeskunst. Dat is waar ik mij sterk voor maak.”

Terug naar alle behandelaars