“Het voordeel van werken in een zelfstandig behandelcentrum zoals Helder kliniek, is dat je elkaar goed kent en weet wat je aan elkaar hebt. De overleglijnen met elkaar zijn kort en efficiënt.
Ik vind het belangrijk dat de patiënt zijn behandelend arts kent, die eveneens de intake met het duplex onderzoek doet, want dat schept een vertrouwensband.
De sfeer in een ZBC is veel gemoedelijker, waardoor de patiënt zich beter op zijn gemak voelt. Patiënten zijn vrijwel altijd heel tevreden vanwege de professionele, empathische en persoonlijke benadering.

Het mooie van de veneuze chirurgie is dat ik het in de hele breedte uitvoer: van intake, duplex tot alle behandelingsmogelijkheden. Hierdoor ken ik de patiënt beter en kan het eindresultaat beter beoordelen. Het allermooiste is dat je, door verschillende technieken te combineren, de beste resultaten kunt behalen voor de patiënt.

Ik streef naar een uiterst tevreden patiënt, die niet alleen tevreden is over de behandeling, maar ook over de bejegening en het resultaat.

Ik herinner mij nog heel goed een jonge obese patiënte met een open been (ulcus cruris), die niet meer behandeld kon worden in andere centra omdat ze al vele behandelingen had gehad. Na meerdere spataderbehandelingen en een goede wondzorg, is haar open been genezen. Ze heeft haar gewicht onder controle gekregen met een gastric bypass en zit weer prima in haar vel. Ze komt nog één keer per half jaar ter controle.

Een andere patiënte (woont meer dan 200 km verderop) kwam voor een second opinion met de vraag of ik nog iets voor haar kon betekenen. Ik kon haar nog uitstekend behandelen.Ik krijg er veel voldoening van als de patiënt goed en naar ieders tevredenheid behandeld kan worden!”

Terug naar alle behandelaars