“Door de in het Catharina Ziekenhuis ontstane samenwerking met collega-chirurg Jean-Paul de Zoete ben ik in aanraking gekomen met de diagnostiek en behandeling van anale problemen (procotologie). Een vakgebied dat mijns inziens een ondergeschoven positie heeft met ernstige sociale en maatschappelijke gevolgen voor patiënten.”

De ervaring die Van Montfort de afgelopen jaren heeft opgedaan brengt hij vanaf september 2012 in praktijk bij Helder kliniek Eindhoven. “Helder kliniek is voor mij de perfecte plek om patiënten met anale klachten optimaal te kunnen behandelen. In een rustige en comfortabele omgeving kan ik de patiënten de aandacht geven die ze verdienen. Bij Helder kliniek wordt proctologie serieus genomen – ik werk hier dan ook samen met een team van gemotiveerde en toegewijde mensen. Hierdoor kunnen we veelal met eenvoudige behandelingen al veel voor patiënten betekenen.”

Naast zijn werkzaamheden op het gebied van de maag-darm-leverchirurgie is drs. van Montfort ook traumachirurg met speciale aandacht voor sportletsels. Zo is hij al jaren lid van de medische staf van PSV en teamarts van het Dakar-team van Jan en Gerard de Rooij. “Deze afwisseling zorgt voor een mooie balans in mijn werk. En net als bij Helder kliniek draait het hierbij ook om teamwork. Met elkaar de best mogelijke zorg leveren zodat we patiënten zo optimaal mogelijk kunnen helpen: dat geeft voldoening voor mijn patiënten en voor mezelf.”

Terug naar alle behandelaars