“Het is altijd een streven geweest om in een Zelfstandig Behandel Centrum te werken. Deze structuur geeft de mogelijkheid om patiënten zorg op maat te geven zonder dat hier de kwaliteit en de beleving van de zorg teniet wordt gedaan. De patiënt heeft hier een persoonlijke band met zijn of haar behandelaar en voelt zich minder als een nummertje.

 

Flebologie is mijn specialisatie. Het is een relatief onbekend en heel specifiek vakgebied dat klachten van de benen behandeld die veel frequenter voorkomen dan we denken. Zware benen, spataderen, veneuze trombose zijn ziektebeelden en klachten die zowel functioneel als cosmetisch de patiënt beïnvloedt.

 

Mijn doel is om bij elke patiënt de klacht te begrijpen en hem of haar zorg op maat aan te bieden. Dit hoeft niet altijd een behandeling te zijn, maar soms ook uitleggen waarom niet behandelen juist de beste optie is.

 

Wie me in de afgelopen jaren is bijgebleven? Een patiënt die met klachten kwam van terugkomende wonden aan zijn benen. Hij genas maar moeilijk waardoor hij zijn werk als chef niet meer kon doen en regelmatig op de verbandkamer lag voor de volgende sessie benen inpakken. Deze patiënt kon na de juiste flebologische behandeling zijn baan als chef-kok weer met plezier en vertrouwen oppikken.”

Terug naar alle behandelaars