Na veel werkjaren als oncologisch/gastro-intestinaal chirurg is Dr. Lutke Holzik nu ook opleider heelkunde in ZGT op de locatie Almelo en Hengelo. Hiernaast is hij als proctoloog bij Helder kliniek Enschede werkzaam.

“Mijn drijfveer om in een modern zelfstandig behandelcentrum zoals Helder kliniek te werken is de gerichtheid op het leveren van hoogwaardige zorg en comfort voor de patiënt. Bij Helder kliniek kan ik me volledige focussen op een beperkt aantal ziektebeelden. Op deze manier krijgt de patiënt heel gerichte aandacht. Er wordt gewerkt door en met dedicated teams en dit is heel erg efficiënt. 

Ik ben oncologisch chirurg en heb speciale aandacht voor de hoofd-hals-chirurgie, laparoscopische colorectale (darmkanker etc.) chirurgie en de bekkenbodem chirurgie (verzakking, incontinentie) en proctologie (aambeien, fistels, fissuren).

Binnen de oncologie; Het betreft dikwijls ernstig zieke patiënten die zeer gemotiveerd zijn om samen met mij als chirurg een behandeltraject in te gaan. Binnen no time ontstaat er een vertrouwensrelatie die heel erg belangrijk is. Ook wanneer we een patiënt niet beter kunnen maken kan je als oncologisch chirurg heel waardevol zijn voor een patiënt.  Bij de proctologie zijn de patiënten over het algemeen niet heel ziek maar hebben zij vaak zeer hinderlijke klachten. De weg richting de huisarts wordt door een bepaald schaamtegevoel niet vaak gezocht. Toch kunnen veel klachten goed verholpen worden, maar dan moet je als chirurg wel de juiste behandeling toepassen. Doordat ik speciale aandacht heb voor proctologische aandoeningen en hierin bij en nascholing volg, heb ik al veel patiënten tevreden de deur uit zien gaan.

Terug naar alle behandelaars