“In een behandelcentrum zoals Helder kliniek kan een bepaalde aandoening zoals varicosis centraal gesteld worden. Hierdoor kan de zorg voor patiënten met varices geoptimaliseerd worden en graag draag ik hier mijn steentje aan bij."

Vaatchirurgie en endovasculaire chirurgie heeft mij vanaf het begin van mijn opleiding geboeid. Naast de grote diversiteit aan patiënten en aandoeningen die je behandelt (o.a. nierpatiënten, patiënten met beroerten, aneurysma patiënten , patiënten met etalagebenen en patienten met spataderen) is er veel innovatie en verandering gaande in de vaatchirurgie. In mijn vak kun je patiënten die veelal verzwakt zijn door hun ziekte en hier dagelijks hinder aan ondervinden vaak een heel stuk beter en actiever maken.

Niet alleen de uitvoering van eventuele ingrepen, maar ook de begeleiding van de mensen in een periode met klachten, zie ik als belangrijkste taken voor de vaatchirurg. Ik ben daarom ook blij dit vak te mogen uitoefenen en doe dit met veel enthousiasme en voortdurende drang naar verbetering van zorg en welzijn van mijn patiënten.

Recent heb ik een patiënt behandeld die angstig was voor de behandeling. Uiteraard heb ik hem ingelicht over de operatie en eventuele risico’s die hiermee gepaard zouden kunnen gaan. Ik heb gezegd dat ik goed op hem zou passen en hem zou opereren alsof het mijn eigen vader was. Na de goed verlopen operatie zonder complicaties kreeg ik een persoonlijke brief met de tekst:

“Je vader mag van geluk spreken als hij door jou behandeld wordt.”

Dit heeft me geroerd aangezien ik dus het vertrouwen dat ik van de patiënt heb gekregen, heb kunnen waarmaken.

Terug naar alle behandelaars