Wanneer de zon lekker schijnt willen we daar graag van genieten. En hoewel we ons bewust zijn van de gevaren van de zon, blijkt lang niet iedereen de juiste maatregelen te nemen. Dr. Ellen de Haas, dermatoloog bij Erasmus MC en Helder kliniek, ging voor het NOS journaal de straat op om te zien of mensen zich wel voldoende beschermen tegen de zon.

"1 op de 6 Nederlanders krijgt huidkanker," aldus dr. De Haas. "In de regel is deze aandoening goed te genezen, maar voorkomen is natuurlijk beter. Niemand wil huidkanker krijgen of een verouderde huid. Voor de lange termijn is het daarom verstandig om je goed in te smeren als je de zon in gaat en ook op tijd weer de schaduw op te zoeken." 

Helder kliniek is gespecialiseerd in het diagnosticeren en behandelen van alle vormen van huidkanker. We beschikken over alle kennis op huidoncologisch gebied en zorgen ervoor dat u snel en zonder omwegen geholpen kunt worden. Gelukkig kunt u zelf ook veel doen om huidkanker te voorkomen. Lees alles over de gevolgen van zonlicht voor uw huid en het nut van zonnebrandcrème.