Besluit zorgverlening Helder kliniek - Coronavirus

Als zelfstandige kliniek voor proctologie en flebologie neemt Helder kliniek haar maatschappelijke verantwoordelijkheid voor de actieve bestrijding van het coronavirus (COVID-19). De veiligheid en gezondheid van onze medewerkers en patiënten heeft voor ons de hoogste prioriteit.

Daarom hebben wij besloten om uitsluitend nog urgente en noodzakelijke behandelingen uit te voeren. Zorg die kan worden uitgesteld stellen we uit en en onze poliklinische afspraken worden vervangen door telefonische- of beeldbelconsulten. Heeft u binnenkort een beeldbelconsult? Lees er hier meer over.
Het beleid van het RIVM blijft voor ons leidend. Lees hierover meer op 
de website van het RIVM. 

Het besluit geldt voor alle merken (verzekerde en niet verzekerde zorg) van Equipe Zorgbedrijven in zowel de eerste- als tweedelijnszorg:

  • Xpert Clinic
  • Xpert Orthopedie
  • Helder kliniek
  • Oogkliniek Heuvelrug
  • Handtherapie Nederland
  • Kinos Revalidatie
  • Velthuis kliniek


Met onze patiënten met wie reeds een afspraak gepland stond in de genoemde periode nemen wij zo spoedig mogelijk persoonlijk contact op. Samen met u bepalen we wat voor nu de best passende oplossing is. Ook kunt u ons nog gewoon telefonisch bereiken indien u vragen heeft of zich zorgen maakt. Wij staan graag voor u klaar. U kunt ons bereiken op het telefoonnummer 088 - 7785202. Wij danken u bij voorbaat voor uw begrip. 

Zorgbijdrage
In overleg met diverse instanties (zoals het ZKN) en in afstemming met onze medewerkers bespreken we de mogelijkheden om ons zorgpersoneel bij ziekenhuizen in te zetten en onze medische hulpmiddelen over te hevelen. Daarbij bekijken wij ook of we met ons landelijk dekkende netwerk van klinieken en poliklinieken, een bijdrage kunnen leveren aan zorg die onverhoopt niet meer door ziekenhuizen kan worden geleverd (bijvoorbeeld in geval van acuut letsel/trauma). 

Informatie voor doorverwijzers
De uitvoering van urgente
 en noodzakelijke zorg blijft doorgang vinden in onze klinieken waarbij het beleid van het RIVM voor ons leidend is. Wilt u een patiënt doorverwijzen voor acute of noodzakelijke zorg of voor een telefonisch- of beeldbelconsult? Of wilt u overleggen met één van onze medisch specialisten?  Uiteraard staan wij ook in deze periode graag voor u klaar. Voor meer informatie kunt u hier terecht.