Dorine van Thiel: “Wij hebben twee horecazaken, dus overdag sta ik veel. ’s Nachts in bed had ik veel last van een rusteloos been. Maar het ergste was dat die spatader ontzettend jeukte. Ik had al een verwijsbrief van mijn huisarts voor een specialist in het ziekenhuis, maar daar hoorde ik zoveel negatieve dingen over dat ik het steeds maar uitstelde. Ik had geen zin in die eindeloze wachttijden en wekenlang kousen dragen.

Een vriendin die ook veel last heeft van spataderen attendeerde me op Helder kliniek. Zij adviseerde me ook om er niet mee rond te blijven lopen, dan zou het alleen maar erger worden. Uiteindelijk heb ik gebeld met Helder kliniek, en ik kon al na een dag komen voor een onderzoek! Een week later ben ik geholpen door dr. Cuypers. Hij heeft de spatader behandeld met laser, en een dikke ader die over mijn knie liep doorgeknipt en eruit gehaald. Ik had nooit verwacht dat het zo snel gebeurd zou zijn…

Na de ingreep hoefde ik maar 48 uur een kous aan, en na twee weken zag je er niks meer van. En ik heb helemaal geen last meer van pijn of jeuk. Het is me ontzettend meegevallen!

Wat ik ook heel prettig vond, was de sfeer in de kliniek. Je bent er geen patiënt maar een cliënt en dat is een wezenlijk verschil. Je wordt ontvangen met koffie, zit op een comfortabele bank. En heb je een afspraak om 2 uur, dan sta je ook om 2 uur binnen. Wat een verschil met het ziekenhuis…”

Terug naar alle ervaringen