Mevrouw Remortel: “Voor mijn spataderen was ik eerder al in het ziekenhuis behandeld. Dat is me slecht bevallen, het leek wel lopende band-werk. Bovendien ben ik altijd pijn blijven houden. Je wordt ouder en denkt: het zal er wel bij horen. Maar de huisarts zei: van spataderen mag je geen pijn hebben. Ik wilde niet meer naar het ziekenhuis en ben dus zelf gaan zoeken naar een andere optie. Bij een andere kliniek moest ik vrij lang wachten maar bij Helder kliniek kon ik snel terecht.

Na het ziekenhuis was dat wel even wennen: ik werd als een koningin ontvangen in de operatiekamer. Alles was heel steriel en schoon, dat was een enorm verschil. Drs. Cheno Abas heeft de intake en de nabehandeling gedaan, dr. Gwendolyn Cazander heeft de laserbehandeling uitgevoerd. Ik vond het niet echt pijnlijk, je voelt het wel maar het is te doen. Daarna moet je een week rust houden, dus dat heb ik gedaan.

Bij de controle na drie maanden waren nog niet alle bobbeltjes opgelost, maar drs. Abas zei: je moet even geduld hebben, dat trekt nog helemaal weg. En hij had gelijk. Maar het grootste pluspunt is dat ik geen pijn meer heb. Ik kon er ’s nachts niet meer van slapen, zo erg was het. Dat die pijn verdwenen is, dat is een heerlijkheid.

Omdat ik zo snel terecht kon, was binnen 3 maanden alles achter de rug. De huisarts vroeg er laatst nog naar: hoe is het bevallen bij Helder kliniek? Ik zei: uitstekend, je kunt iedereen doorverwijzen. Ik ben echt dik tevreden. Als je wat vraagt krijg je een goede uitleg, zo hoort het eigenlijk te zijn. Ook de nazorg was keurig netjes. Als ik er nog eens last van krijg, dan weet ik waar ik moet zijn.”

 

Terug naar alle ervaringen