Mevrouw Geerding: “Dat ik me heb laten behandelen aan mij spataderen, was geen puur cosmetische kwestie; ik had er last van. ’s Nachts had ik veel last van krampen, ik moest steeds mijn bed uit om op mijn tenen te gaan staan zodat de kramp zou verdwijnen. Daar wilde ik dus wat aan laten doen. De huisarts verwees me door naar een andere kliniek. Daar ben ik heengegaan, maar ik werd er niet zo fijn geholpen. Ik kon niet goed mijn verhaal doen, want ik wilde dat het duidelijk was dat ik niet kwam omdat ik mooiere benen wilde, maar omdat ik last had van die spataderen. Maar er werd gelijk gezegd: u kunt behandeld worden en dat kost 700 euro.

Ik had er geen goed gevoel bij en wilde een second opinion. Mijn zus zei toen: je moet eens naar Helder kliniek gaan. Dus heb ik een afspraak gemaakt. Ik vond het een hemelsbreed verschil. Hier kon ik rustig mijn zegje doen, uiteggen waarom ik behandeld wilde worden. Het onderzoek werd gedaan door een ontzettend vriendelijke man, de vaatlaborant. Hij luisterde heel goed naar me. Mijn spataderen hadden wel degelijk een medische indicatie, dus kwam ik in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekering.

Bij de eerste behandeling heeft vaatchirurg drs. Mariëtta Veldman één been ingespoten en het andere been gelaserd. Over het resultaat was ik blij verrast: gelijk na de behandeling was ik van die vervelende krampen af.

De tweede behandeling heb ik puur voor mezelf gedaan. Er zaten wat kleine adertjes in mijn knieholtes en die heb ik laten wegspuiten. Ze zijn nu voor 80 tot 90% weg. Ook daarover ben ik zeer tevreden. Je ziet nog wel wat maar ik draag meestal een lange broek dus dat is geen probleem.

Bij Helder kliniek ben ik goed geïnformeerd en fijn geholpen. De eerste spataderbehandeling had echt een medische reden, maar voor de tweede heb ik zelf gekozen. Die moest ik zelf betalen, maar ik vond de prijs heel redelijk. En het resultaat heeft mij zeer tevreden gesteld.”

Terug naar alle ervaringen