Mevrouw Dielissen: “Toen ik 31 jaar geleden zwanger was van mijn dochter, heb ik last gekregen van spataderen. Ik heb jarenlang met klachten gelopen en na 10 jaar zijn in het ziekenhuis de aderen doorgespoten. Een tijdje ging het goed, maar toen kwamen de spataderen in een ergere vorm terug. De aderen lagen er dik bovenop, ik had altijd pijn en bij zomerweer had ik constant krampen in mijn benen. De huisarts zei: als je er niets aan laat doen, kun je een open been krijgen. Dus toen ben ik, tien jaar na de eerste ingreep, weer behandeld. Dit keer was een operatieve ingreep nodig, de ader is toen gestript. Dat was een flinke ingreep en ik ben wel zes of zeven weken uit de running geweest. Maar van lieverlee knapte ik op en op een gegeven moment ben ik weer gaan werken en sporten.

Het ging een aantal jaren goed, maar toen kwamen de spataderen weer terug. Ik had altijd pijn in mijn been. Maar ik dacht: ik laat me niet weer behandelen, dan kan ik weer zo lang niet werken. Tot een collega, die ook last had van spataderen, zei dat ze naar Helder kliniek ging. Zij was eerder al aan haar pols behandeld bij Xpert Clinic (ook een Equipe Zorgbedrijf) en daar was ze heel tevreden over. Dus de stap naar Helder kliniek was voor haar logisch. Drie dagen na de behandeling was ze weer op het werk. Ik kon mijn ogen niet geloven, dat kon haast niet! Maar ze had geen last meer en haar been zag er heel mooi uit. Drie weken na haar ingreep ging ze op vakantie. Ik zei nog: jij hebt lef. Maar ze kwam terug als een ander mens: met een goede pols én een goed been. Nergens last van gehad!

Toen dacht ik: als het zo kan, wil ik het ook. Via de huisarts heb ik een verwijzing voor Helder kliniek geregeld. Daar ben ik geholpen door drs. Mariëtta Veldman, een fantastische arts. Zij heeft mijn been op vijf plekjes opengemaakt en met de flebectomie techniek de spataderen verwijderd. Na de ingreep heb ik geen spat pijn meer gehad! Ook ik ben na drie weken op vakantie gegaan. Ik heb veel kunnen wandelen, acht dagen lekker in het zonnetje gezeten en geen krampje gehad. Dat was voor mij een openbaring! Ik heb tegen de arts gezegd: je krijgt van mij een pluim op je hoed, ik ben nergens zo goed behandeld als hier. Van de intake tot de operatie: er werd naar me geluisterd en mijn klachten zijn serieus genomen. Alle lof dus voor Helder kliniek, mijn arts en alle mensen eromheen. Wat een verschil met het reguliere ziekenhuis…

Ik heb echt het gevoel dat er een wonder is verricht, ik zou het wel van de daken willen schreeuwen. Mijn moeder zei laatst: je hebt weer twee jonge benen nu. En inderdaad: mijn benen zien er mooi uit – en dat is mooi meegenomen. Maar dat ik pijnvrij ben, dat is voor mij het allerbelangrijkste.”

Terug naar alle ervaringen