Mevrouw Jansen (57): “Ik heb zeker vijf maanden met klachten gelopen. Al een hele tijd kon ik moeilijk naar het toilet en door de druk is toen een scheurtje ontstaan. Dat geneest helaas heel slecht. Zo’n fissuur is heel pijnlijk, het voelt net alsof je glasscherven poept. Je durft op een gegeven moment niet meer naar het toilet.

Op internet vond ik informatie over Helder kliniek. Ik heb de huisarts om een verwijzing gevraagd en anderhalve week later kon ik al terecht bij dr. Mariëlle Vehmeijer in Velp. Zij heeft me onderzocht en stelde vast dat ik een fissuur had en enkele skintags. Ik kreeg meteen een zalfje mee, dat hielp al goed tegen de pijn. Maar dr. Vehmeijer wilde me zo nel mogelijk opereren. Op vrijdag was ik op consult, op dinsdag kon ik in Amsterdam op de OK terecht. Dat was zo fijn!

Op de kliniek in Amsterdam ben ik heel vriendelijk geholpen. Het verbaasde me trouwens dat het er zo druk was: je hoort nooit niemand over dit soort klachten, maar daar zie je opeens dat je niet de enige bent.

Van de ingreep heb ik niets gemerkt, dat gebeurt onder narcose. De verpleegkundigen blijven met je kletsen tot je weg bent, dat vond ik heel fijn. De skintags zijn operatief verwijderd en voor de fissuur heb ik Botox-injecties gehad. Om twee uur ’s middags ben ik geholpen, om vijf uur mocht ik alweer naar huis.

De eerste dagen na de ingreep waren niet heel fijn, maar het was al minder erg dan het was. Een paar weken later was de fissuur zo goed als dicht. Ik moet nog wel naar de fysiotherapeut om te leren ontspannen en ik gebruik zakjes om de ontlasting soepel te houden. Niet lekker, maar ik heb het er graag voor over.

Ik ben dr. Vehmeijer dankbaar dat ze me zo fijn geholpen heeft. Ze is een echte specialist en zag meteen wat er aan de hand was. En als je dan zo snel geholpen kunt worden, daar heb je alles voor over. Mocht het terugkomen, dan zou ik zo weer laten doen.”

Terug naar alle ervaringen