Mevrouw De Vries (63): “Vorig jaar in de zomer kreeg ik last van een getromboseerde aambei. Aambeien doen pijn als je hoest of lacht en je kunt er niet op zitten. Maar een getromboseerde aambei is gevuld met bloed en dat is echt heel pijnlijk, het brandt enorm. Jaren geleden ben ik al eens met dit probleem op de spoedeisende hulp in het ziekenhuis beland, en daar heeft de arts de aambei zonder een echte verdoving open gesneden. Nou, dat heb ik geweten.

Toen ik vorig jaar weer met klachten bij de huisarts kwam, verwees die me meteen naar een chirurg. Maar ik wilde niet meer naar het ziekenhuis. Ik had goede verhalen gehoord over Helder kliniek, dus daar wilde ik naar toe. De huisarts heeft direct voor me gebeld en ik kon de volgende dag al terecht bij dr. Vehmeijer in Haarlem. Wat een service!

Dr. Vehmeijer heeft me onderzocht en zei toen dat ik de volgende dag geopereerd kon worden in Hilversum. Ik was best wel bang, dus had ik wat lekkers meegenomen voor het personeel. Ik zei: jullie kijken vaak genoeg op donkere plekken, dan is een chocolaatje bij de koffie wel een leuke afwisseling.

Ik was echt bloednerveus en lag te trillen in mijn bed, maar de begeleiding was echt enorm vriendelijk. Er werd rustig uitgelegd wat er allemaal ging gebeuren. Echt, als iedereen zo aardig zou zijn, zou de wereld er heel anders uitzien. Dr. Vehmeijer kwam me halen voor de ingreep en toen ik even later uit de narcose kwam en een beetje verdwaasd rondkeek, waren daar meteen weer die aardige meisjes. Ik dacht: als dit de hemel is, laat mij hier dan maar!

De volgende dag werd ik gebeld om te vragen hoe het ging; ook een service die ze in het ziekenhuis niet kennen. Later had ik zelf nog een vraagje en werd ik direct teruggebeld met het antwoord. In het ziekenhuis is daar helemaal geen tijd voor. Veel mensen realiseren zich niet dat ze een keuze hebben, dat ze ook naar een kliniek als deze kunnen gaan en dat de behandeling gewoon vergoed wordt.

Het herstel is prima verlopen. Natuurlijk voelt het in het begin eventjes vervelend, maar je krijgt zakjes mee om de ontlasting soepel te houden. Ik vond de pijn echt alles meevallen. Ik heb zelf in de dienstverlening gezeten en weet dat aardig zijn het allerbelangrijkste is. Dankzij de vriendelijkheid in de kliniek en de perfecte behandeling kun je zo’n ingreep aan.”

 

Terug naar alle ervaringen