Dhr. Voermans (74): “Ik had al een aantal maanden pijnklachten. Niet alleen bij de stoelgang maar eigenlijk de hele dag. Ik kon maar moeilijk zitten. De huisarts schreef in eerste instantie een zalfje voor, maar dat hielp niet. Toen heeft hij me doorverwezen naar Helder kliniek.

Tijdens het consult heeft dr. Vehmeijer me onderzocht en de diagnose gesteld. Ik bleek een fissuur te hebben en een kleine mariske. De mariske heeft ze operatief verwijderd en het scheurtje is behandeld met Botox. Dat zou de druk moeten verminderen waardoor het scheurtje makkelijker geneest. Ik was wel enigszins bevreesd voor de ingreep, maar het is allemaal prima verlopen. Het is onder narcose gedaan, dus is heb er niks van gevoeld. Ik kwam snel weer bij en toen was het al gebeurd. De hele ingreep stelde eigenlijk niks voor.

Al snel na de behandeling merkte ik verschil. De eerste keer dat ik stoelgang had, was wel even spannend maar het viel allemaal reuze mee. Al vrij snel had ik nergens meer last van. Ik ben lang zonder klachten geweest maar nu voel ik toch weer iets. Veel minder dan het vroeger was, maar toch. Vorige keer ben ik er veel te lang mee blijven lopen, deze keer zal ik sneller een afspraak maken.”

Terug naar alle ervaringen