Dhr. Soree (70): “Voordat ik mijn huisarts bezocht, had ik al voorbereidend werk gedaan t.a.v. de ziekenhuiskeuze. Grote ziekenhuizen ken ik vooral van bezoeken aan anderen, gelukkig heb ik zelf geen langdurige ziekenhuiservaring. Ik ben slechts een keer poliklinisch behandeld en dat heeft maanden geduurd voor alles was afgerond. Indien mogelijk geef ik dan ook de voorkeur aan kleinschaligheid.

Ik heb internet uitgebreid geraadpleegd en kwam op de website van Helder kliniek. Toen ik mijn huisarts contacteerde voor een verwijsbrief voor mijn liesbreuk, heb ik gevraagd of hij Helder kliniek kende. Mijn huisarts zei: ja, en wat ik erover gelezen heb is positief. Hij stuurde meteen een email naar Helder kliniek en nog dezelfde middag heeft de receptioniste telefonisch contact met mij opgenomen voor het maken van een afspraak. Die is in de eerste week van januari gepland. Ideaal, dat je je niet aan de agenda van de chirurg hoeft aan te passen.

Helder kliniek werkt met een ‘single visit’ systeem en dat wilde ik graag. Je hebt ergens last van en dan wil je zo snel mogelijk geholpen worden en in één keer klaar zijn. Ziekenhuizen hanteren bij een liesbreukoperatie een leeftijdsgrens van 65 jaar, daar kwam ik dus niet voor in aanmerking. Maar bij Helder kliniek kun je nog tot 70 jaar voor een ‘single visit’ terecht. En wat wel zo prettig is, dat alles in één dag gebeurt, de intake en de behandeling, en je vervolgens nauwelijks de tijd hebt om nerveus te zijn.

Ik ging naar de kliniek met het idee dat mijn liesbreuk verholpen zou worden middels de ‘Lichtenstein’ methode, maar tijdens het intakegesprek besliste drs. Lettinga dat het een kijkoperatie zou worden. Dat viel dus enorm mee. Niet een incisie van 8 centimeter in je lies, maar slechts drie kleine sneetjes die inmiddels nauwelijks nog te zien zijn. Ik kreeg een lijstje mee voor pijnstillers, maar meer dan twee paracetamols heb ik niet nodig gehad. Je moet natuurlijk wel even opletten met bukken en tillen, dat staat ook in de cliënteninstructie die je meekrijgt. Verder is alles prima verlopen. Drs. Lettinga verstaat haar vak, ze heeft haar werk keurig gedaan.

Dit ‘single visit’ systeem heeft wat mij betreft alleen maar voordelen. Het gaat snel, en toch wordt er veel zorg aan alles besteed. Omdat de kliniek zo kleinschalig is, word je goed begeleid en alles wordt duidelijk uitgelegd. Je kunt je eigenlijk niets beter wensen. Ik heb alleen maar lof.”

Terug naar alle ervaringen