Dhr. Driesen (55): “Al acht jaar had ik last van aambeien. Je blijft er maar mee lopen, want dit is niet een klacht waarmee je snel naar de dokter gaat. De laatste jaren werd het bloedverlies erger en dus ben ik uiteindelijk toch naar de huisarts gegaan. Die stuurde me door naar Helder kliniek.

Ik ging er met een open vizier in en dr. Mariëlle Vehmeijer was tijdens het eerste consult heel aardig. Ze stelde voor om direct elastiekjes te schieten. Dat gaat meestal goed, maar bij 1 op de 1000 mensen is dat behoorlijk pijnlijk. En die ene, dat was ik. Gelukkig zakte de pijn snel weer, maar ik heb nog wel een poosje in de wachtkamer gezeten om bij te komen.

Na een paar weken moest ik terug om te controleren of de behandeling effect had gehad. Helaas bleek de aambei niet weg, dus de behandeling moest opnieuw gebeuren. Gelukkig viel het deze keer mee, maar ook toen bleef het gewenste resultaat uit. Tijdens het derde consult heeft dr. Vehmeijer erop aangedrongen om snel een operatie in te plannen. In de regio Rotterdam, waar ik woon, was op korte termijn geen plek dus verwees ze me door naar Helder kliniek in Amsterdam. Daar ben ik op 12 juli behandeld. Onder volledige narcose is de aambei operatief weggehaald.

Ik moest me om 8 uur melden en omdat ik niet in de file wilde zitten hebben mijn vrouw en ik een hotel in de buurt genomen. Zo ga je er toch iets meer ontspannen naar toe. In de kliniek werd ik netjes opgevangen. Je wordt in bed gelegd, krijgt een infuus, er wordt een praatje gemaakt, de anesthesist komt nog even langs: het liep allemaal gesmeerd. Dat de kliniek helemaal nieuw is, vond ik ook fijn.

Om half twaalf stond ik al weer buiten. Ik kreeg medicijnen mee tegen de pijn, maar die heb ik maar één dag gebruikt. Ik heb absoluut geen napijn gehad. Nog dezelfde dag werd ik gebeld om te vragen hoe het ging. Ik had nog een paar vragen en die heb ik kunnen stellen. In feite had ik de volgende dag alweer aan het werk kunnen gaan, maar op advies van de kliniek heb ik toch een weekje rust genomen.

Als je erover praat, blijken veel mensen last te hebben van dezelfde klachten. Maar je hoort er nooit wat over, het zit toch in de taboesfeer. In mijn omgeving heb ik het bespreekbaar gemaakt en dan hoor je anderen zeggen dat ze er ook al jaren mee lopen. Al die mensen kan ik aanraden om naar Helder kliniek te gaan. De manier waarop ik behandeld ben is prima en het is fijn dat je in zo’n frisse, nieuwe omgeving geholpen wordt. Achteraf gezien had ik het acht jaar eerder moeten laten doen.”

 

Terug naar alle ervaringen