Aambeien: iedereen heeft ze

Iedereen heeft in feite aambeien: het zijn kleine zwellichaampjes (kussentjes) in de endeldarm die ervoor zorgen dat er geen ontlasting uit de anus lekt. Wanneer er ontlasting passeert, zakt dit slijmvlies iets naar beneden. Het onderliggende spierweefsel en elastisch bindweefsel trekken het anale slijmvlies daarna weer op zijn plek. Door leeftijd, persen of zwaartekracht kan het slijmvlies te ver naar beneden en zelfs naar buiten zakken.

De symptomen op een rijtje

Vermoed u dat u last heeft van aambeien? Alhoewel aambeien in feite onschuldig zijn kunnen ze toch vaak klachten geven. Aambeien kunnen jeuk, pijn en zwellingen bij de anus veroorzaken. Het is ook mogelijk dat aambeien gaan bloeden bij de stoelgang. In dit geval kunt u helderrood bloed aantreffen bij uw ontlasting. Daarnaast kunnen ze ook spontaan gaan bloeden.

  • Jeuk of pijn aan de anus
  • Helderrood bloedverlies
  • Zwellingen bij de anus
  • Anale afscheiding
  • Problemen met de stoelgang

Ik vermoed dat ik aambeien heb, wat te doen?

Om verdere complicaties in de vorm van uitzakking of bloedklonten te voorkomen is het belangrijk om vroegtijdig te genezen. Allereerst is het belangrijk dat u uw huisarts bezoekt. Hij of zij kan vaststellen of het inderdaad om aambeien gaat. De klachten bij aambeien kunnen namelijk ook op andere aandoeningen duiden.

Uw huisarts kan u dan doorverwijzen naar Helder kliniek. Onze artsen kunnen u veilig, effectief en snel helpen. Met behulp van moderne apparatuur, de beste technieken en gespecialiseerde artsen zorgen we ervoor dat u zo prettig mogelijk behandeld wordt. U bent bij ons in goede handen.

Lees hier meer over de diverse behandelingen van Helder kliniek.

Een behandeling van aambeien wordt, net als in het ziekenhuis, volledig vergoed door de zorgverzekeraar. U heeft wel een verwijzing nodig van uw huisarts. In dat geval kunt u terecht bij diverse vestigingen van Helder kliniek door het hele land.

Behandeling van aambeien

Onze specialisten kunnen snel en effectief aambeien behandelen. Bovendien besteden we veel aandacht aan pijnstilling.

Lees meer over de behandeling