De meest voorkomende anale klachten

  • Aambeien: komen heel veel voor en geven klachten als jeuk, bloedverlies en een drukkend gevoel. Met een kleine ingreep zijn ze vaak prima te verhelpen!
  • Anale wratten: worden veroorzaakt door een zeer besmettelijk virus. Ze verdwijnen vaak vanzelf, maar bij klachten kunnen ze worden verwijderd.
  • Fissuur: een kloofje of wondje bij de anus kan heel pijnlijk zijn. Behandeling met zalf of met Botox geeft goede resultaten.
  • Fistel: zijn het gevolg van een abces en genezen helaas nooit vanzelf. Helder kliniek biedt als een van de eerste in Nederland een behandeling met een anale fistelplug. Ook andere behandelingen zijn mogelijk.
  • Marisken/Skin tags: huidflapjes rondom de anus kunnen irritatie en jeuk veroorzaken. Ze kunnen eenvoudig operatief verwijderd worden.

Anale klachten test

De zelftest helpt u om erachter te komen waar u mogelijk last van heeft en welke oplossingen er zijn.

Heeft u weleens last van jeuk rondom de anus?

Heeft u weleens bloed bij de ontlasting?

Heeft u regelmatig pijn tijdens de ontlasting?

Verliest u weleens vocht uit of rondom de anus?

Komt er pus uit een wondje of opening rond de anus?

Zitten er wratjes rond de huid van de anus?

Zijn er afwijkende huidflapjes zichtbaar rondom de anus?

Voelt u een pijnlijke knobbel rond de anus?

Ons advies

Wilt u een afspraak maken naar aanleiding van deze test? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op om een consultafspraak in te plannen wanneer het u uitkomt.

Vraag

Heeft u vragen naar aanleiding van ons advies? Onze experts staan voor u klaar.

088 - 7785202
Lokaal tarief | 8.00-20.00u

Wat mag u van ons verwachten?

Helder kliniek is gespecialiseerd in het diagnosticeren en behandelen van aandoeningen in de endeldarm of rond de anus. Onze specialisten hebben zeer veel ervaring op dit vakgebied en zijn op de hoogte van de laatste technieken en medische ontwikkelingen. Ze hebben uitgebreid aandacht voor u, stellen u op uw gemak en geven een helder en eerlijk advies. Bij Helder kliniek bent u verzekerd van de beste zorg en begeleiding, ook ná uw behandeling. Daarom kunnen we u de volgende beloftes doen:

Persoonlijke benadering
U merkt het al tijdens uw eerste contact met onze kliniek: bij ons bent u geen nummer. Wij kiezen voor een persoonlijke benadering, omdat we vinden dat uw wensen en verwachtingen heel belangrijk zijn. Tijdens het consultgesprek ziet u altijd de arts die u gaat behandelen. Hij of zij neemt de tijd om al uw vragen te beantwoorden en zal waar mogelijk meteen een behandeling uitvoeren. Wij doen er alles aan om het onderzoek en de behandeling voor u zo prettig mogelijk te laten verlopen.

Mijn Helder kliniek
Een consult is spannend dus de kans bestaat dat u niet alle informatie die de arts u geeft, onthoudt. Daarom hebben wij ‘Mijn Helder kliniek’ ontwikkeld; een persoonlijke webpagina waar u alle informatie over uw behandeltraject, uw afspraken voor behandelingen en controles bij elkaar vindt. Maar u leest ook wat u kunt verwachten tijdens de ingreep en de herstelperiode. U kunt op elk moment inloggen om te zien wat de volgende stap zal zijn. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Altijd bij u in de buurt
Het is niet handig om ver te moeten rijden als u behandeld wordt. Zeker niet wanneer u nog enkele malen terug moet komen voor nacontroles. Daarom streeft Helder kliniek naar een landelijke dekking. Inmiddels zijn er meerdere vestigingen, verspreid over het hele land.

Uitgebreide telefonische informatie
Helder kliniek heeft een informatiecentrum waar speciaal opgeleide medewerkers de tijd nemen om u te woord te staan. Zij kunnen u informatie geven over alle behandelingen bij Helder kliniek. Overigens kunt u uw vragen ook per email stellen. Wilt u een afspraak maken, dan zullen de medewerkers van het informatiecentrum u alvast een aantal vragen stellen en naar uw gezondheid informeren. Het is goed wanneer u daarbij zo uitgebreid mogelijk antwoord geeft, zodat we een goed beeld krijgen van uw medische achtergrond. Ook ons kwaliteitssysteem Pulse speelt hier een grote rol in.

Ruime ervaring
Helder kliniek is onderdeel van Equipe Zorgbedrijven, voortgekomen uit Velthuis kliniek. Al meer dan twintig jaar heeft deze kliniek een bijzonder goede reputatie opgebouwd. Wij staan bekend om onze eerlijke en duidelijke voorlichting, om onze kwaliteit en onze service. Onze artsen en medewerkers geven u altijd een compleet beeld van de voor- en nadelen van een ingreep, zodat u weloverwogen een keuze kunt maken.

24 uur per dag bereikbaar
Helder kliniek is 24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen in de week. U kunt ons dus altijd bellen als u na een behandeling twijfelt of uw herstel wel goed verloopt, of wanneer er onverhoopt een complicatie optreedt. Wij staan altijd voor u klaar om u te helpen.

Korte wachtlijsten
Helder kliniek heeft korte wachtlijsten. Wanneer u een afspraak wilt maken voor een consult kunt u altijd snel bij ons terecht.

Vergoeding door de zorgverzekeraar
Alle behandelingen van anale klachten bij Helder kliniek worden volledig vergoed door de zorgverzekeraar, zoals dat ook zou gebeuren bij behandeling in het ziekenhuis. U heeft hiervoor alleen een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig. Onze kliniek heeft met alle zorgverzekeraars afspraken gemaakt over de vergoeding van proctologische behandelingen.