Informatie over de behandeling van spataderen

Spataderen kunnen variëren van dikke, kronkelende aderen tot kleine, oppervlakkige haarvaatjes. Ze zijn lelijk om te zien en geven ook de nodige klachten. Gelukkig zijn spataderen prima te verhelpen. Helder kliniek is gespecialiseerd in de behandeling van spataderen en biedt een uniek totaalconcept. Met een verwijzing van uw huisarts kunt u vrijwel meteen terecht bij een van onze ervaren specialisten voor het eerste consult.

Helder kliniek is gespecialiseerd in de behandeling van spataderen. Daardoor kunnen we u zorg van de hoogste kwaliteit bieden. Bovendien krijgt u bij ons de persoonlijke aandacht die u verdient, op elk moment wanneer u dat wenst.

Dit zijn de behandelmethodes voor spataderen

 • Laserbehandeling (EVLA): voor het behandelen van grote spataderen. De ingreep vindt plaats onder plaatselijke verdoving en geeft nauwelijks littekens. U bent snel hersteld!
 • Strippen: alleen voor grote en zeer kronkelige spataderen wordt deze methode nog toegepast. Voor deze ingrijpende behandeling moet u onder narcose. Gelukkig is sinds EVLA strippen bijna nooit meer nodig.
 • Crossectomie: voor spataderen vanuit de lies of knieholte. U krijgt een plaatselijke verdoving. Na deze kleine ingreep kunt u snel weer aan het werk.
 • Perforantectomie: om een lekkende verbindingsader weg te halen. Ook dit is een kleine ingreep die onder plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd.
 • Mullertechniek: methode waarmee grote, opliggende spataderen worden weggehaald. Deze techniek geeft minimale littekens en u bent snel hersteld.
 • Sclerocompressietherapie: wordt ook wel ‘wegspuiten’ genoemd. Geschikt voor kleine spataderen. Er is geen verdoving nodig en u kunt meteen weer aan het werk. 

 

  Wat kunt u bij ons verwachten?
  U wordt behandeld door een multidisciplinair team, bestaande uit een fleboloog, een vaatchirurg, een vaatlaborant en een verpleegkundige. Zij werken samen om u zo goed en efficiënt mogelijk te helpen. U ziet dus meteen de juiste specialisten, allemaal onder één dak. Helder kliniek heeft alle middelen in huis om snel tot een diagnose te komen en u de beste behandeling aan te bieden.

  Handig: 'Mijn Helder kliniek'
  Als patiënt van Helder kliniek krijgt u een persoonlijke webpagina. Op ‘Mijn Helder kliniek’ vindt u een overzicht van al uw afspraken voor behandelingen en controles. Maar u leest ook wat u kunt verwachten tijdens het consult, de ingreep en de herstelperiode. U kunt op elk moment inloggen om te zien wat de volgende stap zal zijn en waar u rekening mee moet houden. Zo bent u altijd goed voorbereid en weet u precies waar u aan toe bent.

  Wie betaalt uw behandeling?
  Met een verwijzing van uw huisarts of specialist wordt het duplexonderzoek bij de vaatlaborant en het consult met de arts altijd vergoed. Of de verdere behandeling van uw spataderen wordt vergoed, is afhankelijk van de ernst van de spataderen en van uw verzekering. Klik hier voor een uitgebreid overzicht van de vergoedingen.

  Maak nu een afspraak

   

Helder kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten