Dr. Eric Hans Eddes

Behandelaar

Specialisme: Proctologie

AGB code: 03033179

Big nummer: 59020811701

Dr. Eric Hans Eddes (1960) studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sinds 1997 werkt hij als gastro intestinaal chirurg (darmchirurg) in het Deventer Ziekenhuis. Bij Helder kliniek Velp behandelt hij op de afdeling Proctologie patiënten met anale klachten. “Een zelfstandig behandelcentrum biedt snelle hulp. De lijnen zijn er kort en de kwaliteit hoog. Helder kliniek heeft daarbij ook nog een geïntegreerd kwaliteitsbeleid, geïndividualiseerde patiënten informatie en 24 uurs bereikbaarheid. Bovendien worden patiëntenervaringen continu geëvalueerd. Daarom heb ik voor Helder kliniek gekozen.

Mijn specialisatie is darmchirurgie, een afwisselend vakgebied dat volop in ontwikkeling is. Ik vind het prettig om in een multidisciplinair team te werken en ook het patiëntencontact spreekt me aan. Je probeert steeds weer het beste resultaat te bereiken. Ik wil er echt zijn voor iedere patiënt.

Dat het vak de afgelopen jaren behoorlijk veranderd is, bleek toen een oud collega bij mij op het spreekuur kwam. Ik legde hem uitgebreid uit wat de behandelmogelijkheden waren, wat de voor- en nadelen van de verschillende opties waren en vroeg waar zijn voorkeur naar uitging. Hij keek mij een moment aan, was even stil en vroeg toen: ‘Wat ben jij nou voor dokter, vroeger vertelde ik gewoon wat er ging gebeuren.’ Ik moest lachen en zei: ‘De tijden zijn veranderd, tegenwoordig heeft de patiënt ook een stem.’ Na doorpraten en een week bedenktijd veranderde hij uiteindelijk van een ouderwetse dokter in een tevreden patiënt die begreep wat er aan de hand was en zich kon vinden in de keuzes die we samen gemaakt hadden.” 

Helder kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten