De meest voorkomende anale klachten

  • Aambeien: komen heel veel voor en geven klachten als jeuk, bloedverlies en een drukkend gevoel. Met een kleine ingreep zijn ze vaak prima te verhelpen!
  • Anale wratten: worden veroorzaakt door een zeer besmettelijk virus. Ze verdwijnen vaak vanzelf, maar bij klachten kunnen ze worden verwijderd.
  • Fissuur: een kloofje of wondje bij de anus kan heel pijnlijk zijn. Behandeling met zalf of met Botox geeft goede resultaten.
  • Fistel: zijn het gevolg van een abces en genezen helaas nooit vanzelf. Helder kliniek biedt als een van de eerste in Nederland een behandeling met een anale fistelplug. Ook andere behandelingen zijn mogelijk.
  • Marisken/Skin tags: huidflapjes rondom de anus kunnen irritatie en jeuk veroorzaken. Ze kunnen eenvoudig operatief verwijderd worden.

 

Wat zijn typische anale klachten?

Anale klachten test

De zelftest helpt u om erachter te komen waar u mogelijk last van heeft en welke oplossingen er zijn.

Doe de test

Een consult bij Helder kliniek.

Wat kunt u bij Helder kliniek verwachten?

U wordt behandeld door een proctoloog, een arts die zich helemaal heeft toegelegd op anale aandoeningen. U ziet dus meteen de juiste specialist, iemand met een ruime ervaring op dit gebied. Wij hebben veel begrip voor uw onzekerheid en onze medewerkers doen er alles aan om het consult en de behandeling zo prettig mogelijk te laten verlopen. Helder kliniek heeft alle middelen in huis om snel tot een diagnose te komen en u de beste behandeling aan te bieden.

Handig 'Mijn Helder kliniek'

Als patiënt van Helder kliniek krijgt u een persoonlijke webpagina. Op ‘Mijn Helder kliniek’ vindt u een overzicht van al uw afspraken voor behandelingen en controles. Maar u leest ook wat u kunt verwachten tijdens het consult, de ingreep en de herstelperiode. U kunt op elk moment inloggen om te zien wat de volgende stap zal zijn en waar u rekening mee moet houden. Zo bent u altijd goed voorbereid en weet u precies waar u aan toe bent.

Het consult

Helder kliniek is gespecialiseerd in proctologie. Daardoor kunnen we u zorg van de hoogste kwaliteit bieden. Bovendien krijgt u bij ons de persoonlijke aandacht die u verdient, op elk moment wanneer u dat wenst.

Wie betaalt uw behandeling?

Met een verwijzing van uw huisarts of specialist worden alle behandelingen van anale aandoeningen bij medische indicatie volledig vergoed. Helder kliniek heeft met alle zorgverzekeraars afspraken gemaakt over de vergoeding van proctologische behandelingen.

Lees meer over de vergoedingen bij anale klachten.